Stomatološka Ordinacija i Laboratorija

Proces Izbjeljivanja Zuba: Osvojite Sjajan Osmijeh

Bijeli i blistavi zubi ne samo da doprinose lepšem izgledu, već i pomažu da se osećate samouvjereno dok se smejete. Ako ste se ikada pitali kako fukcionise proces izbjeljivanja zuba, imamo za vas nekoliko korisnih saveta. Takođe ćemo vam reći kako da se pripremite za proces izbeljivanja zuba i koliko to može koštati.

Kako se pripremiti za izbjeljivanje zuba?

Prije nego što se upustite u proces izbjeljivanja zuba, važno je da pravilno pripremite svoje oralno zdravlje. Evo nekoliko koraka koje treba da sledite:

 1. Stomatološki Pregled: Prvi korak je zakazivanje pregleda kod svog stomatologa. On će oceniti vaše oralno zdravlje i utvrditi da li ste dobar kandidat za izbjeljivanje zuba.

 2. Čišćenje Plaka: Preporučuje se temeljno čišćenje plaka i kamenca sa vaših zuba. Ovo će omogućiti bolje rezultate tokom izbeljivanja.

 3. Lečenje Problema: Ako imate bilo kakve dentalne probleme poput karijesa ili desni, vaš stomatolog će preporučiti lečenje pre nego što se krene sa izbeljivanjem.

 4. Očekivanja i Saveti: Razgovarajte sa svojim stomatologom o očekivanjima od izbjeljivanja i dobijte savete o tome kako održavati rezultate.

Kako izgleda proces izbjeljivanja zuba?

Proces izbjeljivanja zuba je relativno jednostavan i obično traje nekoliko sati. Evo kako izgleda:

 1. Priprema: Vaš stomatolog će prvo zaštititi desni i usnu sluznicu kako bi se sprečilo da izbjeljivač dođe u kontakt sa osetljivim tkivom.

 2. Nanesen Gel: Na vaše zube će se nanjeti izbeljivački gel. Ovaj gel sadrži aktivne sastojke koji pomažu u uklanjanju mrlja i izbjeljivanju zuba.

 3. Aktivacija: Ponekad se primenjuje posebna svjetlosna ili laserska tehnologija kako bi se aktivirao gel i ubrzao proces izbjeljivanja.

 4. Višestruki Ciklusi: Postupak se može ponavljati nekoliko puta, a rezultati će se pratiti kako bi se postigao željeni nivo bjeline.

 5. Završetak: Nakon završetka tretmana, vaš stomatolog će ukloniti gel i oceniti rezultate.

Koji su savjeti za poslije postupka izbjeljivanja zuba?

Nakon izbjeljivanja zuba, važno je pridržavati se određenih smjernica kako biste očuvali bjelinu zuba. Evo nekoliko saveta:

 1. Izbjegavajte Fleke: Nakon tretmana, izbegavajte hranu i piće koje bi moglo ostaviti mrlje na zubima, kao što su crna kafa i crno vino.

 2. Redovna Higijena: Nastavite sa redovnim pranjem zuba, korišćenjem konca za zube i ispiranjem. Održavanje oralne higijene je ključ za očuvanje bjeline.

 3. Stomatološki Pregledi: Ne zaboravite na redovne posete stomatologu kako biste održali zdravlje i belinu zuba.

 4. Koristite Prave Paste: Upotrebljavajte pastu za zube koja je formulisana za očuvanje bijelih zuba.

Koliko košta izbjeljivanje zuba?

Cijena izbjeljivanja zuba može varirati u zavisnosti od različitih faktora kao što su vaša lokacija i metoda koju odaberete. Prosječno, cijena se kreće od nekoliko stotina. Pre nego što se odlučite, konsultujte se sa svojim stomatologom kako biste dobili preciznu procjenu troškova.

U zaključku, proces izbjeljivanja zuba je efikasan način da postignete svetliji i blistaviji osmeh koji će vas činiti samouverenijim i srećnijim. Kroz savete za pripremu, sam proces i savete za održavanje beline nakon tretmana, možete postići sjajne rezultate. Međutim, važno je napomenuti da se obratite svom stomatologu pre nego što se odlučite za izbjeljivanje zuba kako biste dobili pravilnu procenu i individualizovan plan tretmana.

Ne zaboravite da održavate redovne posete svom stomatologu kako biste očuvali zdravlje svojih zuba i pravilno negovali svoj osmeh. Vaš stomatolog će biti vaš najbolji saveznik u postizanju i održavanju belih zuba.

Uz našu stručnost i brigu o vašem oralnom zdravlju, možete se osloniti na nas da vam pružimo sve informacije i podršku koja vam je potrebna. Zakažite konsultaciju danas i krenite prema svetlijem osmehu koji zaslužujete. Vaš osmeh je vaša najlepša krasnica, a mi smo ovde da vam pomognemo da zablistate.

Za dodatne informacije ili da zakazete termin za izbjeljivanje zuba, kontaktirajte nas ovde. Takodje mozete pogledati sve nase usluge na ovom linku

Zakaži Svoju Besplatnu Konsultaciju!

Zakažite termin

Pozovite nas ili ispunite obrazac i kontaktirat ćemo vas. Trudimo se odgovoriti na sve upite u roku od 24 sata radnim danima.

Ortodoncija