ESTETSKA STOMATOLOGIJA

OSVAJAJTE BLISTAVIM OSMIJEHOM

Naše dugogodišnje iskustvo spojeno sa savremenim tehnološkim dostignućima obezbijediće vam blistav mladalački osmijeh.

Rezervišite besplatan pregled

Ispunite prijavu, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

toothshine

Estetska stomatologija

Ova multidisciplinarna grana brine se kako o zdravlju tako o ljepoti vaših zuba i zdravlju vašeg parodoncijuma, odnosno gingive. Proces liječenja u kom svaki korak mora biti izveden precizno i u skladu sa potrebama svakog našeg klijenta izvodi se planski uz punu podršku tokom njegovog cjelokupnog trajanja.

Fiksna protetika

Bijele plombe

Kod karijesnih lezija kada nije ugrožen vitalitet zuba, odnosno živac, vrši se konzervativni zahvat koji podrazumijeva uklanjanje mekih i inficiranih dijelova zuba i postavljanje adekvatnog ispuna, to jest plombe. 

Plombe izrađene od visokokvalitetnih kompozitnih materijala poslednje generacije u potpunosti zadovoljavaju najviše estetske standarde tako da zub nakon tretmana izgleda prirodno i u skladu sa ostalim zdravim dijelom zuba.

Pri ovoj vrsti zahvata, sem estetike, bitno je uspostaviti odgovarajuću funkciju koja je bila narušena zubnim defektom. Pravilnim modelovanjem plombe, odnosno formiranjem kvržica, fisura ili jamica, omogućava se pravilan odnos zuba dvije vilice. Ovaj odnos je jako bitan i na njega treba staviti akcenat kod postavljanja plombe.

Izbjeljivanje zuba

Bijeli zubi se vezuju za ljepotu i zdrav način života. Dokazano je da se ljudi sa bijelim zuba smiju više. Vratite svojim zubima blistavost!

Zubne fasete

Za razliku od krunica, zubne fasete služe kao nadogradnja koja se postavlja s prednje strane zuba.Tanke ljuspice od kompozita ili keremike zahtijevaju minimalno uklanjanje zubne gleđi, a u odredjenim uslovima mogu se izrađivati bez bilo kakvog narušavanja integriteta zuba.

Pružamo vam besplatan pregled i konsultacije sa stručnjacima iz domena stomatologije, implantologije, ortodoncije i zubne tehnike

Zakažite termin

Pozovite nas ili ispunite obrazac i kontaktirat ćemo vas. Trudimo se odgovoriti na sve upite u roku od 24 sata radnim danima.

Ortodoncija