ENDODONCIJA

RIJEŠITE SE SVIH ZNAKOVA BOLESTI ZUBA

Zakažite termin pregleda kako bismo na vrijeme otkrili prve znakove oboljenja zuba i uklonili ih u najranijoj fazi.

Rezervišite besplatan pregled

Ispunite prijavu, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

Liječenje korijenskih kanala zuba

Liječenje korijena zuba predstavlja konzervativnu metodu zbrinjavanja oboljenja korijenskog dijela zuba prilikom koje se zub ostavlja u funkciji, odnosno, predupređuje se njegovo vađenje. Ovaj postupak primjenjiv je i u slučajevima u kojima to zahtijeva protetski tretman. Uzroci oboljenja korijenskog dijela zuba su različiti, a najčešći simptom koji ukazuje na oboljenje jeste bol koji može biti spontan, u trajanju od 15 minuta i više, zatim bol na dodir zuba, te bol koja se javlja prilikom konzumiranja tople ili hladne hrane i pića. Na ozbiljnije infekcije, pored bola, ukazuje i otok kako u usnoj duplji tako i na licu. Nerijetko se dešava da oboljenje korijenskog dijela zuba bude i bez izraženih simptoma. Uzrok takvog stanja je uglavnom trauma zuba, nekroza i neki stadijumi gangrene.

Ortodoncija

Ortodontski tretman

Zbijeni i nepravilno postavljeni zubi čest su problem koji je najbolje rešavati u mladosti. Međutim, ako je preskočena terapija u ranijoj dobi moguće je sprovesti ortodontski tretman i kod odraslih osoba.

Ne postoji starosno ograničenje za sprovođenje terapije. Stoga u terapijske svrhe koristimo kako mobilne, tako i fiksne aparate.

Nošenje fiksnog aparata postalo je i stvar prestiža, jer su idealan osmijeh i skladno lice krajnji cilj ove terapije.

Dječja stomatologija

Briga o oralnom zdravlju počinje od malih nogu, program prevencije karijesa preporučuju redovne kontrole s ciljem suzbijanja karijesa i povećanju svijesti o zdravlju zuba.

Naša najveća briga jesu upravo najmanji, posebnim pristupom i strpljenjem pružamo usluge popravke mliječnih zubića, zalivanje fisura, izrada mobilnih aparatica i naravno motivacija.

Oralna hirurgija

Rješavanje i najzahtjevnijih stomatoloških zahvata
Tim oralne hirurgije radi na visokospecijalističkom nivou sa eminentnim stručnjacima iz domena oralne hirurgije. Naš tim predanim radom uspješno rješava i najzahtjevnije stomatološke zahvate
 
  • Hiruška ekstrakcija zuba
  • Implantologija
  • Nivelacija aveolarnog grebena
  • Resekcija korijena zuba (apikotomija)
  • Hiruška ekstrakcija umnjaka (impaktiranog ili poluimpaktiranog)
  • Frenektomija
  • Ugradnja vještačke kosti
  • Modelacija gingive

Pružamo vam besplatan pregled i konsultacije sa stručnjacima iz domena stomatologije, implantologije, ortodoncije i zubne tehnike

Zakažite termin

Pozovite nas ili ispunite obrazac i kontaktirat ćemo vas. Trudimo se odgovoriti na sve upite u roku od 24 sata radnim danima.

Ortodoncija